Nettisanomat - Edellinen - Seuraava
-
Uusin - Linkit joka etusivulle - Haku -10 vuotta! - Ilmoitukset - Blogi: Viikkosanomat.fi - Humpuukia! - Funetista Facebookiin

"ELONEN - se on makuasia". JJK:n (Jyväskylä) fanikatsomossa juhlitaan sarjassapysymistä, kun peliä oli jäljellä muutama minuutti ja KPV (Kokkola) olisi tarvinnut vielä 2 maalia päästäkseen jatkoajalle, jonka pelaaminen kyllä olisi ollut vähän niin ja näin, kun taivas oli harmaa ja hämärän tulo melkein aistittavissa. KPV:n maalivahti Koponen (keltapaita) joutui jättämään pelikentän tunteiden kuumettua yhteentörmäyksen jälkeen. JJK:n Nam ja KPV:n pelaajat (nro 20 Sipilä) sekä mainostauluun nojaava pikkukatselija ihmettelevät tilannetta päätuomari Karin kirjoittaessa punaisen kortin kirjanpitoonsa. Kuva: Pertti Manninen sunnuntaina 2009-10-26 klo 15:50. Keski-Suomi: Jyväskylä. Harjun urheilukenttä. "Elonen on mukana kuvassa".

Fortumin ex-toimitusjohtaja Mikael Lilius syytettynä edelleen pörssirikoksesta. Viikkosanomat 2009-10-26.


Comment is free Making this ruthless liar EU president is a crazy plan. But I'll be backing Blair
If the man who waged an unprovoked war in Iraq gets this job, it could be the chance to hold him to account for his crimes

George Monbiot guardian.co.uk, Monday 26 October 2009 20.30 GMT

Tony Blair's bid to become president of the European Union has united the left in revulsion. His enemies argue that he divided Europe by launching an illegal war; he kept the UK out of the eurozone and the Schengen agreement; he is contemptuous of democracy (surely a qualification?); greases up to wealth and power and lets the poor go to hell; he is ruthless, mendacious, slippery and shameless. But never mind all that. I'm backing Blair.

It's not his undoubted powers of persuasion that have swayed me, nor the motorcade factor that clinched it for David Miliband – who claims that no one else could stop the traffic in Beijing or Washington or Moscow. I have a different interest. You could argue that I'm placing other considerations above the good of the EU. You'd be right, but this hardly distinguishes me from the rest of Blair's supporters. I contend that his presidency could do more for world peace than any appointment since the second world war.

Blair has the distinction, which is a source of national pride in some quarters, of being one of the two greatest living mass murderers on earth. That he commissioned a crime of aggression – waging an unprovoked war, described by the Nuremberg tribunal as "the supreme international crime" – looks incontestable. I will explain the case in a moment. This crime has caused the death – depending on whose estimate you believe – of between 100,000 and one million people. As there was no legal justification, these people were murdered. But no one has been brought to justice.
...
It's just a matter of getting him in front of a judge. The crazy plan to make this mass murderer president could be the chance that many of us have been waiting for.
http://www.guardian.co.uk/commentisfree/
2009/oct/26/making-blair-eu-president-crazy


Arkisto 2005
http://www.nettisanomat.com/2005/04/13/etusivu.htm

Nettisanomat keskiviikkona 13. huhtikuuta 2005. Etusivu. Numero 340.   

Tulossa?



19.03.2005.
George W. Bush ja Tony Blair sekä Saddam kahleissa. "Tulossa?"-kuvat unelmoinut Pertti Manninen.


Tulossa?

"Milloin alkavat kansainväliset oikeudenkäynnit lännen sotarikollisia vastaan? Teen vaatimattoman ehdotuksen; järjestetään tribunaalit Saddamia, Bushia ja Blairia vastaan rinnakkain. Silloin olisi ainakin joku mahdollisuus saada esiin koko totuus. Ja jos jonon jatkoksi laitetaan vielä Putin?
Se, joka rahoittaa tulevan presidentin valtaanpääsyn, vaikuttaa puolestaan siihen, millaista politiikkaa presidentin hallinto harjoittaa. Nykyisen presidentin yhteydet tiedettiin hyvin jo ennen viime kierrosta ja suunnitelmat olivat paperilla. Olisi pitänyt ymmärtää heti alkuun, mitä on tulossa. Nyt tiedetäänkin, että Irakin sota oli päätetty aloittaa jo heti Bushin kauden alussa.
Sodan seurauksista kärsitään nyt Irakissa ja maailmalla.
Vasta runsas vuosi sitten meille kuitenkin vakuutettiin, että Saddamin vangitseminen lopettaa vastarinnan. Rauhaan ei kuitenkaan ole mitään mahdollisuuksia niin kauan kuin amerikkalaiset miehittäjät ovat maassa. Eikö sitä nyt jo vihdoin ymmärretä? Eikö jo Afganistan ole opettanut tarpeeksi? Sodan alussa ei haluttu mainita Vietnamia. Eikö Vietnam ole jo läsnä?
Bushin USA:ta ja Blairin Isoa-Britanniaa odottaa Irakissa historiallisen katkera tappio. Pahiten valheille perustuneesta aggressiosta kärsii kuitenkin Irakin kansa."
Leif Salmén. Kolumni. Taas raha puhuu. Iltalehti keskiviikkona 13.4.2005. Katkelmia.


  

George W. Bush
ja Tony Blair sekä Saddam kahleissa.
"Tulossa?"-kuvat unelmoinut Pertti Manninen.

Nettisanomat keskiviikkona 13. huhtikuuta 2005.
"Milloin alkavat kansainväliset oikeudenkäynnit lännen sotarikollisia vastaan? Teen vaatimattoman ehdotuksen; järjestetään tribunaalit Saddamia, Bushia ja Blairia vastaan rinnakkain. Silloin olisi ainakin joku mahdollisuus saada esiin koko totuus. Ja jos jonon jatkoksi laitetaan vielä Putin? Bushin USA:ta ja Blairin Isoa-Britanniaa odottaa Irakissa historiallisen katkera tappio. Pahiten valheille perustuneesta aggressiosta kärsii kuitenkin Irakin kansa."
Iltalehti keskiviikkona 13.4.2005. Leif Salmén. Kolumni. Taas raha puhuu.
Lue myös!  Irak. Nettisanomat vuoden 2001 syyskuusta vuoden 2003 maaliskuun 20. päivään.  54 linkkiä! 


http://www.nettisanomat.com/2005/04/13/etusivu.htm



Ravintolat
Midnight Sun Restaurant
Ravintolat

Sauna ja kabinetti
Patong
Sauna

Majatalo
Phuket Patong
Majatalo-Huoneistot

Moposkootteri- ja autovuokraus
Patong - Kata
Mopot ja auto

Vene
Flying Finn

Phuket
Vene- Kalastus

Vuokrattava talo Thalangissa
Talo- Huvila


Numero
1063
sunnuntai 2009-10-25
Nettisanomat - maailman luetuin suomalainen Nettisanomat. Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.  

Puolustusministeri Häkämies halusi minimoida sinkkiarkut?

Puolustusministeri Jyri Häkämiehen tiedotuskatkos voi olla tarkoituksenmukainen unohdus. Jos hän kuitenkin, toisin kuin puolueen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jyrki Katainen, halusikin minimoida sinkkiarkkujen mahdollisuuden kotiuttamalla täydennysjoukon mahdollisimman nopeasti eikä siis oikeasti halunnutkaan mitään jatkoaikaa. Tähän viittaa Häkämiehen aikaisempi lausunto ”sodanomaisista olosuhteista”. Jos oikein olen ymmärtänyt täydennysjoukko koostui juuri varusmiespalveluksensa suorittaneista varusmiehistä, joille oli annettu 3 viikon lisäkoulutus. Tällaisen joukon lähettäminen ”tykinruoaksi” oli sinänsä jo hyvin arveluttavaa ja kotiutus takaisin mahdollisimman pian ilman lisäaikoja oli paikallaan.

Vuoden limbopalkinnon jakavat ulkoministeri Alexander Stubb ja vihreiden ”sattumakansanedusta” Pekka Haavisto. He molemmat puuhailivat jatkoajan kanssa, vaikka sinne lähteneillä oli kirjallinen palvelusopimus, jossa aika oli sovittu. Vihreiden Haavisto se varsin kaheli on. Hän vakavalla naamalla (HBL:n mukaan) oli ollut vaatimassa palveluajan pidentämistä. Menköön itse sinne tarkkailemaan tilannetta. Näin ylimielinen käytös kansanedustajalta, lainsäätäjältä, on törkeää käytöstä Afganistaniin lähteneitä nuoria miehiä kohtaan. Kaivan joskus myöhemmin kirjoituksen esille ja todistan väitteeni dokumentoidusti.

Pääministeri Matti Vanhanen on luvannut antaa selonteon asiasta ja pistänee sotkun Häkämiehen syyksi. Jos hän itse ei tunnusta möhlineensä, niinkuin nyt näyttää että ei tunnusta, on hän raukkamainen ministeriään kohtaan. Sen nyt vielä ymmärtää , että tasavallan presidentti Tarja Halonen ei ole tiennyt asiasta kuin yleisellä tasolla. Pääministeri Vanhanen kertoi ja selitti, ettei kukaan osannut arvata tai ennustaa toisen vaalikierroksen lykkääntymistä. Heikoissa kantimissa on hallituksen ja pääministerin Afganistan-tietämys. Ainoa järkevä takaraja olisi ollut luonnon määräämä, siis talven tulo, niinkuin jo aikaisemmin edellisellä kerralla toin esille.

Jonkun lehden muut lehdet-osastosta luin tänään nopeasti kyytiä odotellessani Peurungassa, että vaikkei nyt mitään korvaamatonta tapahtunutkaan, oli kuitenkin lehden kirjoittaja huolissaan siitä, jos tällainen tietokatkos sattuisi jonkun muun asian yhteydessä myöhemmin. Saattoi olla Kaleva, mutten varmaankaan pääse tarkistamaan, kun lehdet ovat päivän tuotteita ja joutuvat väistymään uusien tieltä.

Pertti Manninen. sunnuntai 25-10-25 klo 22:50, YK:n päivän jälkeisenä päivänä, jolloin en päässyt kirjoittamaan mitään ankaran fyysisen urakan jälkeen.

http:/www.viikkosanomat.fi


Internet mullisti arjen, viestinnän ja ajankäytön. Uusi kirja analysoi Suomen tietoverkottumisen kulttuurihistoriaa. Turun yliopiston digitaalisen kulttuurin tutkijaryhmä (Petri Saarikoski, Jaakko Suominen, Riikka Turtiainen, Sari Östman) on perehtynyt Internetin kulttuurihistoriaan. Nyt ilmestyvä teos Funetista Facebookiin – Internetin kulttuurihistoria (Gaudeamus 2009) käsittelee muutosta, joka Suomessa ja muualla maailmassa on tapahtunut viimeisen parinkymmenen vuoden aikana internetin yleistyessä.

"Netin suosion salaisuus on ollut sen joustavuudessa ja moninaisuudessa, mikä on merkinnyt yksilöllisiin tarpeisiin sopivien käyttötapojen löytämistä", sanovat teoksen kirjoittajat. "Toisaalta Internetin käytöstä on rakennettu sellaista yhteiskunnallista ja taloudellista kaikkia koskevaa projektia, että sen ulkopuolelle on ollut vaikea jäädä." Teos osoittaa lukuisin esimerkein eri medioiden symbioosin. Esimerkiksi kirjankustannustoiminta, lehdistö, televisio ja radio ovat joutuneet sopeutumaan tietoverkkoihin ja vuorovaikutteiseen mediaan, mutta samalla netti-ilmiöt ovat yleistyäkseen vaatineet muissa medioissa tapahtunutta julkista keskustelua. Esimerkiksi YouTubesta tai sen yksittäisistä videosisällöistä ei olisi tullut niin suosittuja, ellei niitä olisi käsitelty laajalti myös lehdistössä ja televisiossa.

Funetista Facebookiin -kirjan tekijät toteavat, että Internetiä koskevat välillä yliampuvat pelot ja toiveet ovat kiertäneet kehää. "Internet on nähty vapauden ja mahdollisuuksien virtuaalimaailmana, jonka koukuttavaa, kontrolloivaa ja vääristävää vaikutusta on pelätty. Samantyyppiset ennakkoluulot ja odotukset, jotka ovat liittyneet koko Internetiin 1990-luvun puolivälissä, yhdistetään tänä päivänä Internetin osa-alueisiin, kuten sosiaaliseen mediaan tai sen yksittäisiin sovelluksiin, esimerkiksi Facebookiin, Twitteriin tai Wikipediaan."

Otteita teoksesta: "Tämän teoksen tarkoitus on osoittaa, että Internetin kulttuurinen omaksuminen ja netin popularisoitumisen aika sisältää jatkuvaa uudistumista ja muuttumista samalla, kun tietyt odotukset, halut, tarpeet ja pelot jatkuvat ja toistuvat vain hieman muotoaan muuttaen." (Suominen)
"Erityisesti nuorempien sukupolvien on ajateltu kärsivän '160 merkin taudista', mikä juontaa ensimmäisten matkapuhelimella lähetettyjen tekstiviestien enimmäispituudesta. Kännykkäsukupolvi palasi tuhansia vuosia ajassa taaksepäin ja tilan ja rahan säästämiseksi unohti välimerkit ja -lyönnit kokonaan ja lyhentää eri tavoin kaikki mahdolliset ja mahdottomat sanat." (Turtiainen)."Internet ei suinkaan ole ainoa vauhdin ja riippumattomuuden teknologia. Pyrkimys kohti ajattomuutta kuitenkin tuntuu – osin paradoksaalisesti – huipentuvan 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen suorastaan hektisessä pyrkimyksessä olla läsnä joka paikassa, koko ajan, kaikin tavoin." (Östman).



Nettisanomat torstaina 20. toukokuuta 2004.

"Pankki oli matkalla kohti loppuaan, osakkeenomistajien rahat ja omaisuudet olivat vaarassa.

Jo vuotta ennen Esko Ahon pankkitukipäätöstä säätytalolla oli Aleksanterinkadun vanhaan pankkisaliin kokoontunut Suomen Yhdyspankin arvovaltainen hallintoneuvosto. Paikalla oli ilaskiveä ehnroothia björnbergiä pankin napamiehiä ja omistajia. Johtokunnan jäsenet Ahti Hirvonen ja Björn Wahlroos lukivat madonlukuja ja johtivat puhetta.  Lopuksi esitettiin Suomen taloushistorian kavalin ja peitellyin pelastusoperaatio, oli turvattava paikallaolijoiden ja muidenkin pankkien suuromistajien osakkeet ja omistukset.  Vanhan ja kunnianarvoisen pankin yhtiöjärjestys muutettiin huomaamatta veronmaksajien silmien edessä. Velkoja ja sitoumuksia siirrettiin vanhasta SYP:stä Pohjoismaiden Yhdyspankki Oy:lle,  joka kas kummaa muutti nimensä heinäkuussa vuonna 91 Suomen Yhdyspankiksi. Vanha ja kunnianarvoisa entinen SYP se muutettiin Unitas Oy:ksi. 
Uudelle yhtiölle roskapankki SYP:lle jäivät sekkitilit myös yleiseen liikenteeseen lasketut velkakirjat, sekä ulkomaiset että kotimaiset, ne siirrettiin tälle susipankille."
Seppo Konttinen
Ylen Talousarvio-lähetyksessä perjantaina 14.05.2004. Ohjelman nimi oli Pankkivangit.




"Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa".
Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa. Kuva Pertti Manninen. Jyväskylä. Asemakatu. Forum. Keskiviikkona 2008-11-12 klo 09:55. 




Tuuli käy heidän ylitseen ...

Kuva: Pertti Manninen



Kuvat isompina täällä!

Viikkosanomat N:o 48. Tämä on osa Nettisanomien numerosta, jota on muutettu vain seuraavasti: kirjasinkokoa on kasvatettu, kuvat pienennetty ja sivu kavennettu sekä sivun otsikosta on karsittu aikaisempien numeroiden aiheet ja lisätty "Mobi". Nettisanomien alkuperäinen numerointi ja nettiin viemistiedot on säilytetty ohessa. Sivu 2010-10-19, nettiin 2010-10-19, linkkejä 2010-10-19.
Viikkosanomat - Viikko - Week. Vastaava toimittaja Pertti Manninen.

Viikkosanomat. Sunnuntai 2009-10-25 - N:o 1063 - "ELONEN - se on makuasia". JJK:n (Jyväskylä) fanikatsomossa juhlitaan sarjassapysymistä, kun peliä oli jäljellä muutama minuutti ja KPV (Kokkola) olisi tarvinnut vielä 2 maalia päästäkseen jatkoajalle.
Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Sivu 2009-10-25, nettiin 2009-10-25, linkkejä 2009-10-25.
Korjaus: 2009-10-26: KPV:n maalivahti oli Koponen. ei Sahlgren. Lisäys: Guardian-juttu ja 2005-arkisto: Salmén ja kahlekuvat. Korjaus: 2009-10-27: Kuvatekstin pikkutyttö muutettu pikkukatselijaksi ja lause jaettu kahdeksi.
Lisäys: Viikkosanomat-linkki (Lilius).
Blogi: Viikkosanomat.fi - Kuvasanomat - Sanomatori
Mobi- Viikko 2009/10/25 - Kuva. "ELONEN - se on makuasia". JJK:n (Jyväskylä) fanikatsomossa juhlitaan sarjassapysymistä, kun peliä oli jäljellä muutama minuutti ja KPV (Kokkola) olisi tarvinnut vielä 2 maalia päästäkseen jatkoajalle. Aki Sipilä, Nam Ik Kyung, Petteri Kari - Viikkosanomat sunnuntai 25.10.2009 - etusivu - kuva - kuvat - pertti manninen - Luettelo - nettisanomat - 12.fi - Lakisanomat - N:o 1063 - www.thailand.fiww.phuket.fi www.patong.fi www.thalang.fi www.flyingfinn.info www.midnightsunrestaurant.info




Onnellista vuotta 2009!

BONNE ANNEE 2009

Heti vuoden vaihduttua ja tanssin alettua, klo 00.01 Ranskan aikaa, Suomen paukuttelun jo hiljalleen päättyessä. TV5MONDE EUROPE, Le plus grand cabaret. Kuva: Pertti Manninen torstaina 2009-01-01 klo 01.01. Sama vuosi sitten: Kuva.

nettisanomat.com/2009/05//28/etusivu.htm



Kesän hyvä teko - Opeta lapsi uimaan! Lue!
"Tätä eri totuuksien kannattavuuden puntarointia helpottaa hyväksi koettu muistisääntö "jos etuus on todellista, totuus on edullista"." Bisquit Seppo Ahti tänään torstaina 2009-05-28 Ilta-Sanomissa. "Tosipaikan edessä".

Näin se menee:
Maanantaina makkarat tehtiin,
tiistaina tikut vuoltiin,
keskiviikkona keitto keitettiin,
torstaina tupaan kannettiin,
perjantaina perheelle annettiin,
lauantaina liemi latkittiin,
sunnuntaina suu pyyhittiin.

Sivun alkuun!



Sivu on koottu ja linkit korjattu useista sivustoista alkuperäisyys säilyttäen. Tekstin tyyppi ja koko on saattanut muuttua. Logo muutettu vastaamaan alkuperäistä rinnakkaisnimeä. Nettiin sunnuntaina 2012-03-25 20:25. PM.

 

2012-05-13: Sivustolta on poistettu Keski-Suomen käräjäoikeuden 24.1.2012 antaman kunnianloukkausta koskevan tuomion 12/230 R11/268 johdosta tuomiossa mainittujen henkilöiden asianosaistiedot rikoksentekoajalta 6.5.2007 - 18.1.2012. Tuomio luettavissa osoitteessa: http://www.n3.fi/tuomiot/keskisuomiko20120124/etusivu.htm

 


2004-2011: Vaasan hovioikeuden (19.11.2015) kumottua Keski-Suomen käräjäoikeuden (24.01.2012) tuomion sivustossa on tehty hovioikeuden määräämät lisäpoistot. Näin ollen asianomaisten henkilötiedot ovat tulleet julkisiksi. Asianomaiset ovat asianajaja Pekka Mononen, Asianajotoimisto Pekka Mononen Ky, Vantaa, ja myyntipäällikkö Lauri Kara, Nordea Pankki Oy. (Tiistai 08.03.2016.)