28. Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali 16. – 22.11.2009
Marraskuu lähestyy ja tuo tullessaan lasten ja nuorten oman elokuvaviikon. Vuoden 2009 kunniavieraaksi saapuu Raimo O. Niemi, ja ohjaajan tuotannolle on omistettu retrospektiivi. Rakastetut ruotsalaiset lasten- ja nuortenelokuvat ovat yksi vuoden teemoista. www.oulunelokuvakeskus.fi/lef

Viikkosanomat - maailman luetuin suomalainen Viikkosanomat. Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.  
Edellinen - Seuraava - Uusin - Linkit joka etusivulle - Haku -10 vuotta! - Ilmoitukset - Tämänkö miehen Keskusta pistäisi ehdolle Euroopan presidentin virkaan? Ei ikinä! Kuva!
Numero
1060
maanantai 2009-10-19
Blogi: Viikkosanomat.fi : Puurot ja vellit sekaisin. Jungner - Kalli - Rantakangas Lue!

Uhkaava taivaanranta - Imminent Horizon. Tämänniminen oli se USA:n operaatio, jolla karkoitettiin irakilaisdiplomaatteja pois asemamaistaan juuri ennen Irakin sotaa 2003. Suomen hallitus, jonka pääministeri oli Paavo Lipponen ja ulkoministeri Erkki Tuomioja, toteuttivat USA:n toiveen ja vaalipäivänä karkoittivat diplomaatit ja heidän perheensä (selvitettävänä) muutaman päivän päästä alkavan sodan melskeihin. Tämä häpeällinen päätös ja toiminta on haluttu unohtaa ja niinpä googlatessa Viikkosanomat ainoana lehtenä kertoo asiasta. Muita linkkejä lehtiin ei ainakaan tänään maanantaina 2009-10-19 löytynyt. Ansio asian esille tuomisesta kuuluu Petri Rissaselle, joka lähetti Nettisanomiin usean kerran selostusta asiasta. Oikeusasiamiehen päätöstä hän ei ole lähettänyt, jos päätös on ylipäätään tehty. Nyt tänään ennakkobuffin ansiosta seurasin erityisellä mielenkiinnolla Antti Karumon ja Timo Harakan tv-näytelmää "Pääministeri", jossa karkottamisasia otettiin esille usean kerran. Näytelmässä irakilaisdiplomaatti pyytää Anneli Jäätteenmäeltä apua karkoituksen estämiseksi. Oikeassa elämässä Paavo Lipponen ehti muutamaa tuntia ennen tietoa häviöstään. Tuskinpa toimitusministeriö olisi uskaltanut päätöstä tehdä, mistä senkin tietää, kun härskiys ja ylimielisyys on saanut yliotteen. Kai esimerkiksi jollain resursseja omaavalla lehdellä, esim. Helsingin Sanomilla olisi mahdollisuus selvittää karkoitettiinko myös vaimot ja lapset ja jos karkoitettiin selvisivätkö he hengissä Irakissa, sodassa. Tähän seuraavaan olen koonnut kaksi Petri Rissasen lähettämää kirjettä ja julkaisen ne siinä asussa kuin ne on alunperin julkaistu vuonna 2004, osittain kirjasinkokoa suurentaen. En malta olla julkaisematta myös ko. Nettisanomien numeroiden etusivuja linkkeineen koska ne liittyvät läheisesti tähän skandaaliin ja kertovat silloin vallinneesta ilmapiiristä, puolensa valinneista.
Pertti Manninen.
Päätoimittaja. Viikkosanomat. Maanantai 2009-10-19 klo 23:11 Pääministeri-näytelmän jälkeen. Petri Rissanen: Selvitys. Kantelu.

Tämänkö miehen Keskusta pistäisi ehdolle Euroopan presidentin virkaan? Ei ikinä!


Arkisto 2007:
Paavo Lipponen siirtyy politiikasta mustelmiaan kirjoittamaan. Tässä eräs kohokohta.
"Viime eduskuntavaaleissa syntyi jännitteitä Lipposen puheista Yhdysvaltain vierailulla. Irak-jupakasta huolimatta poliittiseksi perinnöksi jäi laajapohjainen yhteistyö." Toimittaja Ari Hakahuhta TV1:n uutisissa torstaina 2007-02-15 klo 20.30. Kuva uutislähetyksestä, jossa itkuaan ja tai kiukkuaan nieleskelevä SDP:n puheenjohtaja Paavo Lipponen on vihdoinkin saapunut hallitusneuvotteluihin kertomaan siitä, että pääministeriksi tulee vieressä istuva Keskustan puheenjohtaja Anneli Jäätteenmäki, jota ei vielä tässä vaiheessa onnistuttu rankaisemaan. Kuva ja teksti Pertti Manninen.
Arkisto 2006: Paavo Lipposen hallituksen päätös irakilaisdiplomaattien ja heidän perheenjäsentensä (selvitettävänä) karkottamisesta Suomesta juuri ennen Irakin sotaa jätetty oikeuskanslerin tutkittavaksi. Petri Rissanen.
http://www.nettisanomat.com/2006/12/05/irakkarkotus.html

Arkisto 2007: Lipposen mustelmat. Viikkosanomat. Pääkirjoitus. Perjantai 2007-02-16. Lue!

Tämä teksti on kirjoitettu keskiviikkona 2009-10-21 klo 13:19. Ajattelin ruveta keräämään Nettisanomien kirjoituksia Anneli Jäätteenmäen lyhyestä pääministerikaudesta. Itse asiassa olinkin sen jo tehnyt vuosi kaatumisen jälkeen. Kirjoituslista on luettavissa Petri Rissasen irakilaisdiplomaattien karkoitusta selostavassa Kantelu-sivulla, viereisellä palstalla. Tästä aukaisin sattumalta, uteliaisuuttaani heti Jäätteenmäen eroilmoituspäivältä, tai ainakin ihan lähellä sitä, kirjoitukseni ko. viikon torstailta "Pääkirjoitus 19.06.2003. Pertti Manninen, nettisanomat.com.". Ko. numeron etusivulla olin antanut tälle pääkirjoitukselle otsikon: "Kommentteja kaikesta. Pääkirjoitus" ja esittelyn: "Georg Henrik Wright. Asenteellinen ja varovainen Helsingin Sanomat. Aatos Erkon demokraattisen lehdistön tehtävät vuodelta 1958 löytyneet! Valikoitua kertomista ja käsittelyä. Oppositiojohtaja teki palveluksen isänmaalle. Oraakkeli Lasse Lehtinen. "SDP kostaa aina". Lipposen ja eliitin militaristisuuden paljastukseksasta sai maksaa kovan hinnan. Median sekoilua vuotajan asianajajan ehdoilla. Vapise Kepu, SDP kostaa aina!" Tässä ohessa silloin 2003 julkaistu pääkirjoitus sellaisenaan, vain kirjasinkokoa kasvattaen. Pertti Manninen. Päätoimittaja. Viikkosanomat. Keskiviikko 2009-10-21 klo 13:19.

2003
http://www.nettisanomat.com/2003/06/19/paakirjoitus.htm

 
 

Pääkirjoitus 19.06.2003.
Pertti Manninen, nettisanomat.com.

"Tieto on samassa määrin onnen ja onnettomuuden, hyvien tekojen ja pirullisuuden väline. Tieto voi olla yksilön korkein, mutta myös tuhoisin elämänmuoto."
Georg Henrik Wright.
Ajatus ja julistus. 1955.

Georg Henrik Wright
Suuren ajattelijan Georg Henrik Wrightin kuoleman hetkelläkin on entistä enemmän taisteltava paremman ja oikeudenmukaisemman maailman puolesta. Kukin kykyjensä mukaan. Nuorena opiskelijana kävin kuuntelemassa hänen yleisöluentoaan Helsingin yliopiston suurimmassa salissa. Sali natisi liitoksissaan, kun kaikki yrittivät mahtua mukaan. Osa seisoi, osa istui käytävillä. En enää muista luennon tarkkaa aihetta. Sen kuitenkin muistan, että puhe oli vaikuttava ja jätti jälkensä nuoreen kuulijaan. Toisen kerran hän vaikutti syvästi, minuun ja muihin, kun hän kirjoitti Vietnamin sodan vastaisen kirjoituksen Helsingin Sanomissa, muistini mukaan koko sivun pituisen. Se oli käännekohta. Arvovaltainen humanisti toi perustellun sodan vastustamisen yleiseen tietoisuuteen. Vuosikymmeniä sitten.

Asenteellinen ja varovainen Helsingin Sanomat
Sodan vastustaminen on edelleen ajankohtaista. Valtakunnan päälehti on muuttunut militaristisemmaksi. Ennen Irakin sotaa se kirjoitti viimeisenä laajoista kansalaisten mielenosoituksista ympäri maailmaa. Sitten lehti selosti USA:n yritykset painostaa YK:n turvallisuusneuvoston jäsenet sodan puolelle varsin ponnettomasti. Varsinaisen sodan loppuvaiheissa kaadetun Saddamin patsaan kasvojen peittäminen USA:n lipulla oli lehdelle liikaa. Viikkoja myöhemmin asiaa käsiteltiin toisessa yhteydessä. Muutenkin on usein sattunut, että kannan muodostaminen kestää päivän kauemmin kuin esimerkiksi Dagens Nyheterilla.

Aatos Erkon demokraattisen lehdistön tehtävät vuodelta 1958 löytyneet!
Suomessa pääministeri Anneli Jäätteenmäki kompastui osin omaan näppäryyteensä, mutta myös siihen raivokkaaseen ajojahtiin, jota varsinkin Ilta-Sanomat ja Helsingin Sanomat kävivät. Näitä lehtiä julkaisevan yhtiön SanomaWSOY:n pääomistaja on Aatos Erkko, jonka "demokraattisen lehdistön tehtävät" osuivat sattumalta käsiini kirpputorilta löytämästäni Viikkosanomista vuodelta 1958. Kaksi tähän kohtaan sopivaa tehtävää: "Lehdistön tehtävänä on palvella kansanvaltaista valtiojärjestystä välittämällä kaikille halukkaille tietoja ja uutisia siitä, mitä tapahtuu." ja "sen tehtävänä on on toimia kansalaisten itse asettamana valvovana silmänä tarkkaillen ja kertoen, mitä kansan itselleen valitsema hallitusvalta tekee ja miten se toimii." Yleviä tehtäviä.

Valikoitua kertomista ja käsittelyä
Ajankohtaisessa Irak-vuodossa Helsingin Sanomat ei kertonut pääministeri Paavo Lipposen presidentti George W. Bushin tapaamisesta ollenkaan. Ei ainakaan siinä painoksessa, joka minulle tuli. Anneli Jäätteenmäki sai kyllä erikoiskäsittelyn. Välillä tuntui siltä, että Ilta-Sanomien päätoimittaja Antti-Pekka Pietilä oli lyönyt vetoa siitä, että pääministeri saadaan pois virasta kirjoittelulla. Pääministeri Paavo Lipponen ja valtiovarain ministeri Sauli Niinistö saivat kyllä silkkihansikas-käsittekyn Soneran UMTS-miljardien hupeloinnissa. Olisipa lehdet tai poliisi tutkineet ministerien väitteitä siitä, että kaupoista ei sanallakaan missään keskusteltu. Niinistö luki lehdistä ja Lipposella oli kuulovaurio.

Oppositiojohtaja teki palveluksen isänmaalle
Oppositiojohtaja Anneli Jäätteenmäli teki kuitenkin palveluksen isänmaalle. Pääministeri Paavo Lipposen militaristinen uho sai nolon lopun. Ei saa Lipponen järjestettäväkseen suurta kansainvälistä kokousta. Expressenin mukaan Ruotsin pääministeri Göran Persson tulee saamaan kannukset valtiomiestaidoistaan. Muutenkin kansalaisten NATO-vastaisuus on hirveää ja EU:n yhteinen puolustus on nyt se, minkä nimeen vannotaan. Kansalaisille tosin unohdetaan kertoa, että se onkin NATO uudella nimellä.

Oraakkeli Lasse Lehtinen
Ilta-Sanomat antoi auliisti tilaa Jäätteenmäen hakkaajille. Lasse Lehtinenkin osallistui karkeloihin, mutta viisaana miehenä kysyi kuitenkin kirjoituksensa viimeisessä lauseessa suurin piirtein näin: Onko kuitenkin kysymyksessä Suomen linjan valinnasta ulkopolitiikassa? Uskomaton suoritus vesittää kirjoitus ja saada menemään se läpi sensuurista!

"SDP kostaa aina"
"Kepu pettää aina"-sloganin rinnalle nousee nyt "SDP kostaa aina"-slogan! Ex-pääministeri Esko Aho ei näytä saavan anteeksi työreformiseikkailujaan ikinä. Omituisena politiikan jäähdyttelijänä hän on kuitenkin kertomansa mukaan varoittanut Anneli Jäätteenmäkeä Irak-kortin käytöstä! Ota tästä nyt selvää.

"Tieto on samassa määrin onnen ja onnettomuuden, hyvien tekojen ja pirullisuuden väline. Tieto voi olla yksilön korkein, mutta myös tuhoisin elämänmuoto."
Georg Henrik Wright
Ajatus ja julistus. 1955.

"Nykyaikaisessa Suomessa on tärkeätä, että ulkopolitiikan tosiasiat ovat kansalaisten tiedossa ja niistä voidaan käydä demokraattista keskustelua. Demokraattisessa maassa kansalaisten on saatava tietää, mitä heidän turvallisuudestaan päätetään tai sovitaan."
Pääministeri Anneli Jäättenmäki 18.06.2003 klo 11 viimeisessä puheessaan Eduskunnalle.

Lipposen ja eliitin militaristisuuden paljastukseksasta sai maksaa kovan hinnan
Pääministeri Paavo Lipponen lausui julkisesti vielä joitakin viikkoja ennen sotaa, että määrättömästi ei voida odottaa asetarkastajien työtä. YK:n sota-mandaattia hän ei ainakaan selvästi maininnut. Jäätteenmäki väitti, että Lipposen hallitus täsmensi Irak-polittiikkaansa 7. maalikuuta 2003. Silloinen ja nykyinen ulkoministeri Erkki Tuomioja kiisti tämän käydyssä tässä viimeisessä keskustelussa. Ei ole ensimmäinen kerta kun Tuomiojallakin pyyhitään pöytää. Jäättenmäki tiesi käyvänsä lahtipölkylle, siksi hän sanoi sen mikä hänen mielestään sanottava oli. Vaikka hän kuinka olisi nuollut Lipposen kenkiä, armoa ei olisi saanut.

Median sekoilua vuotajan asianajajan ehdoilla
Mitä Anneli Jäätteenmäki oli sitten pyytänyt tasavallan presidentin neuvonantaja Martti Manniselta. Kaikkien alojen asiantuntija asianajaja Matti Wuori sai televisiossa useina päivinä kritiiköttämästi selostaa mikä konna Jäätteenmäki oikein on. Aluksi hän piti mahdollisena, että Jäätteenmäki on syyllistynyt yllytysrikokseen, siis yllytysrikokseen! Wuoren päämies on lainopillisen koulutuksen saanut lainopin kandidaatti. Seuraavana päivänä Wuori sai selostaa televisiossa, kuinka Jäätteenmäki oli oikein kovasti pyytänyt asiakirjoja, rikoskin näytti sitten hiukan ilmeisemmältä! Ei oikeus voi tuomita Jäätteenmäkeä yllytysrikokseen ellei hän sitten ole käyttänyt naisellisia keinoja saadakseen paperit. Odotan mielenkiinnolla asianajaja Matti Wuoren seuraavaa esiintymistä. Onneksi oikeushan tuomion antaa kaikkien onneksi.

Vapise Kepu, SDP kostaa aina!
Omat hylkäsivät Jäätteenmäen. Televisiotenttiin, jossa Jäätteenmäki nosti Irak-asian pöydälle ja vilautteli MTV3:n Merja Ylä-Anttilan mukaan papereita, puoluesihteeri Eero Lankia oli tullut suoraan maakunnasta rappuja juosten, eikä tiennyt mitään, ei sitten niin mitään mitään koko Irakista. SDP:n puoluesihteeri Eero Heinäluoma yrittää olla sovinnollisen näköinen siinä onnistuen ja väittää, että mikään ei jää hiertämään. Paavo Lipponen ei kyllä pystynyt peittämään tyytyväisyyttään. Vapise Kepu, SDP kostaa aina!

"Tieto on samassa määrin onnen ja onnettomuuden, hyvien tekojen ja pirullisuuden väline. Tieto voi olla yksilön korkein, mutta myös tuhoisin elämänmuoto."
Georg Henrik Wright
Ajatus ja julistus. 1955.

Pääkirjoitus 19.06.2003.
Pertti Manninen, nettisanomat.com. KIrjoitettu antaa mennä-metelmällä. Vain joitakin sijamuotoja ja päähenkilöiden kulloisiakin titteleitä on korjattu sekä väliotsikot lisätty. Lause Georg Henrik von Wrightin teoksesta on myös lisätty alkuun ja loppuun, ei väliin..

   
"Naama käden päässä." Kuva: Pertti Manninen maanantaina 03.06.2003. Nilakka.
         
 

02.01.2003: Vuoden nuolaisu.
16.01.2003: Helsingin Sanomat ei kertonut.

Tulossa Helsingin Sanomat vääristeli HS-Gallupin tuloksen. Nyt tarkoituksellisesti valehdellen?

Tulossa: Linkkisivu.

     
2003
http://www.nettisanomat.com/2003/06/19/paakirjoitus.htm


Tämä teksti on kirjoitettu keskiviikkona 2009-10-21 klo 13:19. Ajattelin ruveta keräämään Nettisanomien kirjoituksia Anneli Jäätteenmäen lyhyestä pääministerikaudesta. Itse asiassa olinkin sen jo tehnyt vuosi kaatumisen jälkeen. Kirjoituslista on luettavissa Petri Rissasen irakilaisdiplomaattien karkoitusta selostavassa Kantelu-sivulla, viereisellä palstalla. Tästä aukaisin sattumalta, uteliaisuuttaani heti Jäätteenmäen eroilmoituspäivältä, tai ainakin ihan lähellä sitä, kirjoitukseni ko. viikon torstailta "Pääkirjoitus 19.06.2003. Pertti Manninen, nettisanomat.com.". Ko. numeron etusivulla olin antanut tälle pääkirjoitukselle otsikon: "Kommentteja kaikesta. Pääkirjoitus" ja esittelyn: "Georg Henrik Wright. Asenteellinen ja varovainen Helsingin Sanomat. Aatos Erkon demokraattisen lehdistön tehtävät vuodelta 1958 löytyneet! Valikoitua kertomista ja käsittelyä. Oppositiojohtaja teki palveluksen isänmaalle. Oraakkeli Lasse Lehtinen. "SDP kostaa aina". Lipposen ja eliitin militaristisuuden paljastukseksasta sai maksaa kovan hinnan. Median sekoilua vuotajan asianajajan ehdoilla. Vapise Kepu, SDP kostaa aina!" Tässä ohessa silloin 2003 julkaistu pääkirjoitus sellaisenaan, vain kirjasinkokoa kasvattaen. Pertti Manninen. Päätoimittaja. Viikkosanomat. Keskiviikko 2009-10-21 klo 13:19.


Uhkaava taivaanranta - Imminent Horizon. Tämänniminen oli se USA:n operaatio, jolla karkoitettiin irakilaisdiplomaatteja pois asemamaistaan juuri ennen Irakin sotaa 2003. Suomen hallitus, jonka pääministeri oli Paavo Lipponen ja ulkoministeri Erkki Tuomioja, toteuttivat USA:n toiveen ja vaalipäivänä karkoittivat diplomaatit ja heidän perheensä (selvitettävänä) muutaman päivän päästä alkavan sodan melskeihin. Tämä häpeällinen päätös ja toiminta on haluttu unohtaa ja niinpä googlatessa Viikkosanomat ainoana lehtenä kertoo asiasta. Muita linkkejä lehtiin ei ainakaan tänään maanantaina 2009-10-19 löytynyt. Ansio asian esille tuomisesta kuuluu Petri Rissaselle, joka lähetti Nettisanomiin usean kerran selostusta asiasta. Oikeusasiamiehen päätöstä hän ei ole lähettänyt, jos päätös on ylipäätään tehty. Nyt tänään ennakkobuffin ansiosta seurasin erityisellä mielenkiinnolla Antti Karumon ja Timo Harakan tv-näytelmää "Pääministeri", jossa karkottamisasia otettiin esille usean kerran. Näytelmässä irakilaisdiplomaatti pyytää Anneli Jäätteenmäeltä apua karkoituksen estämiseksi. Oikeassa elämässä Paavo Lipponen ehti muutamaa tuntia ennen tietoa häviöstään. Tuskinpa toimitusministeriö olisi uskaltanut päätöstä tehdä, mistä senkin tietää, kun härskiys ja ylimielisyys on saanut yliotteen. Kai esimerkiksi jollain resursseja omaavalla lehdellä, esim. Helsingin Sanomilla olisi mahdollisuus selvittää karkoitettiinko myös vaimot ja lapset ja jos karkoitettiin selvisivätkö he hengissä Irakissa, sodassa. Tähän seuraavaan olen koonnut kaksi Petri Rissasen lähettämää kirjettä ja julkaisen ne siinä asussa kuin ne on alunperin julkaistu vuonna 2004, osittain kirjasinkokoa suurentaen. En malta olla julkaisematta myös ko. Nettisanomien numeroiden etusivuja linkkeineen koska ne liittyvät läheisesti tähän skandaaliin ja kertovat silloin vallinneesta ilmapiiristä, puolensa valinneista.
Pertti Manninen.
Päätoimittaja. Viikkosanomat. Maanantai 2009-10-19 klo 23:11 Pääministeri-näytelmän jälkeen.
Petri Rissanen: Selvitys. Kantelu.


Saman numeron etusivu kertoo Irakista ja Jäätteenmäestä ja muustakin vuosi sodan aloittamisen jälkeen:
2004

http://www.nettisanomat.com/2004/03/04/etusivu.htm

Kansanedustaja Kimmo Sasi (Kok.): Muistamme varsin hyvin vielä joitakin aikoja sitten edustaja Tennilä halusi, että Suomi liittyisi Neuvostoliittoon tai ainakin nyt Varsovan liittoon, mutta nämä ajat ovat nyt ohitse. - Kansanedustaja Esko-Juhani Tennilä (Vas.): Minun isä on seisonut viidettä vuotta etulinjassa Suomen itsenäisyyden puolesta ja pidän loukkaavana teidän kantaanne. - Välihuutaja: Aivan, törkeätä. Eduskunnan kyselytunnilla Nato-kysymyksen keskustelussa tänään torstaina 04.03.2004 n. klo 16:35.

  "Tarkoituksellista vai ei, pääministeri Anneli Jäätteenmäkeä motattiin kuitenkin tälläkin HS-Gallupin valheellisella tiedolla Irak-selvitysten kuumimmalla hetkellä! Lehden vastaava päätoimittaja on Janne Virkkunen."

 

Kotikaupungin katu oli hiekkainen tie, siinä Anglia katolleen kääntyi. Vielä vinossa liikennemerkkikin lie, joka ohjausvirheestä vääntyi. Etupenkiltä lasin läpi lennettyäni olin pyörinyt piennarta pitkin. Ojan pohjalla hampaita sylkiessäni minä oksensin verta ja itkin. Gösta Sundqvist.



Uhkaava taivaanranta - Imminent Horizon. Tämänniminen oli se USA:n operaatio, jolla karkoitettiin irakilaisdiplomaatteja pois asemamaistaan juuri ennen Irakin sotaa 2003. Suomen hallitus, jonka pääministeri oli Paavo Lipponen ja ulkoministeri Erkki Tuomioja, toteuttivat USA:n toiveen ja vaalipäivänä karkoittivat diplomaatit ja heidän perheensä (selvitettävänä) muutaman päivän päästä alkavan sodan melskeihin. Tämä häpeällinen päätös ja toiminta on haluttu unohtaa ja niinpä googlatessa Viikkosanomat ainoana lehtenä kertoo asiasta. Muita linkkejä lehtiin ei ainakaan tänään maanantaina 2009-10-19 löytynyt. Ansio asian esille tuomisesta kuuluu Petri Rissaselle, joka lähetti Nettisanomiin usean kerran selostusta asiasta. Oikeusasiamiehen päätöstä hän ei ole lähettänyt, jos päätös on ylipäätään tehty. Nyt tänään ennakkobuffin ansiosta seurasin erityisellä mielenkiinnolla Antti Karumon ja Timo Harakan tv-näytelmää "Pääministeri", jossa karkottamisasia otettiin esille usean kerran. Näytelmässä irakilaisdiplomaatti pyytää Anneli Jäätteenmäeltä apua karkoituksen estämiseksi. Oikeassa elämässä Paavo Lipponen ehti muutamaa tuntia ennen tietoa häviöstään. Tuskinpa toimitusministeriö olisi uskaltanut päätöstä tehdä, mistä senkin tietää, kun härskiys ja ylimielisyys on saanut yliotteen. Kai esimerkiksi jollain resursseja omaavalla lehdellä, esim. Helsingin Sanomilla olisi mahdollisuus selvittää karkoitettiinko myös vaimot ja lapset ja jos karkoitettiin selvisivätkö he hengissä Irakissa, sodassa. Tähän seuraavaan olen koonnut kaksi Petri Rissasen lähettämää kirjettä ja julkaisen ne siinä asussa kuin ne on alunperin julkaistu vuonna 2004, osittain kirjasinkokoa suurentaen. En malta olla julkaisematta myös ko. Nettisanomien numeroiden etusivuja linkkeineen koska ne liittyvät läheisesti tähän skandaaliin ja kertovat silloin vallinneesta ilmapiiristä, puolensa valinneista.
Pertti Manninen.
Päätoimittaja. Viikkosanomat. Maanantai 2009-10-19 klo 23:11 Pääministeri-näytelmän jälkeen.
Petri Rissanen: Selvitys. Kantelu.



Viikkosanomat torstaina 20. toukokuuta 2004.

"Pankki oli matkalla kohti loppuaan, osakkeenomistajien rahat ja omaisuudet olivat vaarassa.

Jo vuotta ennen Esko Ahon pankkitukipäätöstä säätytalolla oli Aleksanterinkadun vanhaan pankkisaliin kokoontunut Suomen Yhdyspankin arvovaltainen hallintoneuvosto. Paikalla oli ilaskiveä ehnroothia björnbergiä pankin napamiehiä ja omistajia. Johtokunnan jäsenet Ahti Hirvonen ja Björn Wahlroos lukivat madonlukuja ja johtivat puhetta.  Lopuksi esitettiin Suomen taloushistorian kavalin ja peitellyin pelastusoperaatio, oli turvattava paikallaolijoiden ja muidenkin pankkien suuromistajien osakkeet ja omistukset.  Vanhan ja kunnianarvoisen pankin yhtiöjärjestys muutettiin huomaamatta veronmaksajien silmien edessä. Velkoja ja sitoumuksia siirrettiin vanhasta SYP:stä Pohjoismaiden Yhdyspankki Oy:lle,  joka kas kummaa muutti nimensä heinäkuussa vuonna 91 Suomen Yhdyspankiksi. Vanha ja kunnianarvoisa entinen SYP se muutettiin Unitas Oy:ksi. 
Uudelle yhtiölle roskapankki SYP:lle jäivät sekkitilit myös yleiseen liikenteeseen lasketut velkakirjat, sekä ulkomaiset että kotimaiset, ne siirrettiin tälle susipankille."
Seppo Konttinen
Ylen Talousarvio-lähetyksessä perjantaina 14.05.2004. Ohjelman nimi oli Pankkivangit.



"Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa".
Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa. Kuva Pertti Manninen. Jyväskylä. Asemakatu. Forum. Keskiviikkona 2008-11-12 klo 09:55. 




Tuuli käy heidän ylitseen ...

Kuva: Pertti Manninen



Viikkosanomat N:o 45. Tämä on osa Nettisanomien numerosta, jota on muutettu vain seuraavasti: kirjasinkokoa on kasvatettu, kuvat pienennetty ja sivu kavennettu sekä sivun otsikosta on karsittu aikaisempien numeroiden aiheet ja lisätty "Mobi". Nettisanomien alkuperäinen numerointi ja nettiin viemistiedot on säilytetty ohessa. Sivu 2010-10-18, nettiin 2010-10-18, linkkejä 2010-10-18.
Viikkosanomat - Viikko - Week. Vastaava toimittaja Pertti Manninen.

Viikkosanomat. Maanantai 2009-10-19 - N:o 1060 - Petri Rissanen. Uhkaava taivaanranta - Imminent Horizon. 2 kirjettä. - Antti Karumo ja Timo Harakka. Pääministeri. - Tämänniminen oli se USA:n operaatio, jolla karkoitettiin irakilaisdiplomaatteja pois asemamaistaan juuri ennen Irakin sotaa 2003. Suomen hallitus, jonka pääministeri oli Paavo Lipponen ja ulkoministeri Erkki Tuomioja, toteuttivat USA:n toiveen ja vaalipäivänä karkoittivat diplomaatit ja heidän perheensä (selvitettävänä) muutaman päivän päästä alkavan sodan melskeihin.
Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: Viikkosanomat @hotmail.com - Sivu 2009-10-19, nettiin 2009-10-19, linkkejä 2009-10-19. Lisäys 2009-10-21 (Pääkirjoitus 19.06.2003).
Blogi: Viikkosanomat.fi - Kuvasanomat - Sanomatori
Mobi- Viikko 2009/10/19 - Petri Rissanen. Uhkaava taivaanranta - Imminent Horizon. 2 kirjettä 2004 - Antti Karumo ja Timo Harakka. Pääministeri. - Tämänniminen oli se USA:n operaatio, jolla karkoitettiin irakilaisdiplomaatteja pois asemamaistaan juuri ennen Irakin sotaa 2003. Suomen hallitus, jonka pääministeri oli Paavo Lipponen ja ulkoministeri Erkki Tuomioja, toteuttivat USA:n toiveen ja vaalipäivänä karkoittivat diplomaatit ja heidän perheensä (selvitettävänä) muutaman päivän päästä alkavan sodan melskeihin. - Viikkosanomat torstai 15.10.2009 - etusivu - kuva - kuvat - pertti manninen - Luettelo - Viikkosanomat - 12.fi - Lakisanomat - N:o 1060 - www.thailand.fi www.phuket.fi www.patong.fi www.thalang.fi www.flyingfinn.info www.midnightsunrestaurant.info 



Onnellista vuotta 2009!

BONNE ANNEE 2009

Heti vuoden vaihduttua ja tanssin alettua, klo 00.01 Ranskan aikaa, Suomen paukuttelun jo hiljalleen päättyessä. TV5MONDE EUROPE, Le plus grand cabaret. Kuva: Pertti Manninen torstaina 2009-01-01 klo 01.01. Sama vuosi sitten: Kuva.

nettisanomat.com/2009/05//28/etusivu.htm



Kesän hyvä teko - Opeta lapsi uimaan! Lue!
"Tätä eri totuuksien kannattavuuden puntarointia helpottaa hyväksi koettu muistisääntö "jos etuus on todellista, totuus on edullista"." Bisquit Seppo Ahti tänään torstaina 2009-05-28 Ilta-Sanomissa. "Tosipaikan edessä".

Näin se menee:
Maanantaina makkarat tehtiin,
tiistaina tikut vuoltiin,
keskiviikkona keitto keitettiin,
torstaina tupaan kannettiin,
perjantaina perheelle annettiin,
lauantaina liemi latkittiin,
sunnuntaina suu pyyhittiin.

Sivun alkuun!

 


Sivu on koottu ja linkit korjattu useista sivustoista alkuperäisyys säilyttäen. Tekstin tyyppi ja koko on saattanut muuttua. Logo muutettu vastaamaan alkuperäistä rinnakkaisnimeä. Nettiin sunnuntaina 2012-03-25 20:25. PM.

 

2012-05-13: Sivustolta on poistettu Keski-Suomen käräjäoikeuden 24.1.2012 antaman kunnianloukkausta koskevan tuomion 12/230 R11/268 johdosta tuomiossa mainittujen henkilöiden asianosaistiedot rikoksentekoajalta 6.5.2007 - 18.1.2012. Tuomio luettavissa osoitteessa: http://www.n3.fi/tuomiot/keskisuomiko20120124/etusivu.htm

 


2004-2011: Vaasan hovioikeuden (19.11.2015) kumottua Keski-Suomen käräjäoikeuden (24.01.2012) tuomion sivustossa on tehty hovioikeuden määräämät lisäpoistot. Näin ollen asianomaisten henkilötiedot ovat tulleet julkisiksi. Asianomaiset ovat asianajaja Pekka Mononen, Asianajotoimisto Pekka Mononen Ky, Vantaa, ja myyntipäällikkö Lauri Kara, Nordea Pankki Oy. (Tiistai 08.03.2016.)